over ons

Een echt familiebedrijf

Filippo Bouwmarkten B.V. is een Nederlands familiebedrijf. In 1978 werd de eerste bouwmarkt geopend in Ermelo. Vanaf het jaar 2000 is Filippo gaan groeien. Inmiddels runnen wij als franchisenemer van Intergamma 7 bouwmarkten van de formules GAMMA en KARWEI. Belangrijke kernwaarden zijn voor ons: proactief, persoonlijk & plezier. Zo kunnen we onze klanten het maximale geven.

meer dan bouwmarkten

Naast het beheren en exploiteren van KARWEI en GAMMA bouwmarkten heeft Filippo een vastgoedportefeuille opgebouwd. Wij verhuren onze panden aan groothandels in bouwmaterialen, onze eigen bouwmarkten en andere winkels. Bouwen zit in het DNA van onze organisatie. Filippo is ook actief op het gebied van vastgoedontwikkeling.

geschiedenis

In de jaren 20 begon de geschiedenis van het huidige Filippo. Het waren roerige tijden. Cornelis Arnoldus Ebbo Dirk Filippo was de oprichter van het bedrijf. Iedereen noemde hem Cor. Hij handelde in Ermelo eerst in greswaren, waaronder gresbuizen. Dat was aan de Groeneweg, dat toen nog Groenewegje heette, in Ermelo. Hij beschikte over een terrein waarop een, van golfplaten gemaakt, hokje stond van ongeveer anderhalve vierkante meter. Van daaruit werden de bouwmaterialen verhandeld. Deze materialen werden vaak over de Zuiderzee aangevoerd, uitgeladen en vervolgens met paard en wagen naar de opslagplaats gebracht. Later werd hiervoor een vrachtwagen gebruikt.

de jaren 50

In de tweede wereld oorlog stonden de zaken op een laag pitje. Aan het begin van de jaren 50 werd  Cor opgevolgd door zijn zoons Cees en Hans. Het bedrijf groeide. In wat nu het centrum van Ermelo is, bouwden zij het bedrijf verder uit tot een bouwmaterialenhandel met een regionale functie. Het assortiment werd breder met niet alleen ruwbouw-, maar ook afbouwmaterialen.

de eerste gamma

In de jaren 70 voegden de broers ook keukens toe aan het assortiment. Behalve aannemers maakten ook steeds meer particulieren gebruik van de diensten bij bouwmaterialenhandelaren. In de jaren 70 nam die ontwikkeling een vlucht. Steeds meer particulieren wilden doe-het-zelf materialen kopen.

In 1971 opende de eerste Gamma vestiging zijn deuren in Nederland. In 1974 werd de Gamma opengesteld voor franchisenemers.

derde generatie

In 1976 ging Cees Filippo naar Gamma om aan te geven dat hij Gamma’s wilde in Harderwijk en Ermelo. In die tijd kocht je een district. Filippo kocht district Ermelo en district Ede. In juni 1978 had
Ermelo, dankzij het enthousiasme en ondernemerschap van de Filippo’s, zijn eigen Gamma Bouwmarkt.

In de jaren 80 komt de derde generatie Filippo in het bedrijf, met Herman en Cees. Herman begon in 1985 en Cees in 1989. Samen namen zij in 1989 het bedrijf over van hun vader en oom. Het bedrijf
bestond destijds uit een bouwmaterialenhandel en een Gamma vestiging, beide in Ermelo.

meer vestigingen

Na Ermelo opende Filippo ook Gamma vestigingen in Barneveld (1984), Wageningen (1988). Vanaf het jaar 2000 groeit het bedrijf sterk met nieuwe Gamma vestigingen in Zutphen (2000), Ede (2000)
en Harderwijk (2000). In 2003 kwam daar een Karwei in Harderwijk bij.
Cees en Herman investeerden de eerste jaren vooral veel in de Gamma formule.

Ook de bouwmaterialenhandel maakte een flinke groei door. Ze besloten om aan de Lokhorstweg in Ermelo een nieuw pand te bouwen. In 2001 was de verhuizing een feit. Op de Groeneweg, waar Bouwcenter Filippo Ermelo eerst zat, is nog steeds een Gamma gevestigd.

door de jaren heen

Gamma Ermelo

Gamma Barneveld

Gamma Wageningen

Gamma Zutphen

Gamma Ede

Gamma Harderwijk

Karwei Harderwijk

Vierde generatie

In 2013 kwam Francine van Berkel-Filippo, dochter van Cees, in het bedrijf. Binnen de organisatie werd ze verantwoordelijk voor personeel en organisatie en was ze management assistent van Cees en Herman. Ze ondersteunde hen onder andere bij juridische kwesties. Begin 2020 kwam Frederiek Jaspers-Filippo, dochter van Cees, ook in het bedrijf om zich bezig te gaan houden met de vastgoedzaken.

de ontvlechting

In September 2019 is de ontvlechting van de Bouwcenters met de bouwmarkten begonnen. De Stiho Groep (DSG) neemt dan alle vestigingen van Bouwcenter Filippo over. De bouwmarkten en het vastgoed van Filippo vormden geen onderdeel van de overname.

Even voorstellen

Cees Filippo

CEO Filippo Beheer


Na mijn studie Nederlands Recht werkte ik onder andere bij een bank en accountantskantoor. In 2013 maakte ik mijn entree in het familiebedrijf, toen nog met 7 bouwmarkten en 7 groothandels. Binnen de organisatie werd ik verantwoordelijk voor personeel en organisatie, secretariaat en ik was managementassistent van de directie. Ik assisteerde in die rol ook bij juridische kwesties.
Inmiddels ben ik me aan het voorbereiden om samen met Frederiek het familiebedrijf voort te zetten en het spreekwoordelijke “stokje” over te nemen van Cees. Ik zal me daarbij voornamelijk richten op de bouwmarkten.
Francine van Berkel-Filippo

Algemeen Manager Filippo Bouwmarkten


Na bijna 12 jaar in verschillende functies bij KLM heb ik in 2020 de onverwachte overstap naar ons mooie familiebedrijf gemaakt. Niet gehinderd door al te veel kennis van het vastgoed ‘vak’ ben ik begonnen in deze rol. Inmiddels mag ik me bezighouden met het beheer van onze huidige vastgoed portefeuille en de projecten die lopen op het gebied van vastgoedontwikkeling. De lat ligt hier hoog, de mensen zijn bekwaam en de sfeer is goed: Ik kijk met veel enthousiasme naar de toekomst!
Frederiek Jaspers-Filippo

Algemeen Manager Filippo Vastgoed


Eind 2006 ben ik aan de slag gegaan bij de Filippo bouwmarkten. Eerst als bouwmarktmanager bij GAMMA Harderwijk en later als operationeel manager van de 7 bouwmarkten. Het dynamische contact tussen collega’s, klanten en de diverse werkzaamheden maken dat ik dagelijks met veel plezier aan het werk ga. Wekelijks bezoek in de bouwmarkten en bespreek ik de gang van zaken met de teams. Binnen Filippo vastgoed houd ik me vooral bezig met het onderhoud van de panden, storingen die voorbij komen en diverse projecten. 
Roberto van der Reijden

Operationeel Manager

Mijn naam is Lisa van Tiggelen en ik ben werkzaam als HR adviseur. Wat ik leuk vind aan Filippo Bouwmarkten zijn de korte lijnen en informele maar professionele werksfeer.
Er is veel aandacht voor de persoon en er wordt altijd gezocht naar onderlinge verbinding.
Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat je als HR adviseur de schakel bent tussen werkgever en werknemer. Het werk is afwisselend en geeft voldoening. Van simpele administratieve handelingen tot uitdagende casussen: in mijn werk is geen dag hetzelfde.
Lisa Van Tiggelen

HR Adviseur

Mijn naam is Ferry van den Brink en ik woon in het prachtige Harderwijk. Al sinds 1998 ben ik werkzaam bij dit fantastische familiebedrijf. Met veel plezier vervul ik de functie van controller op ons servicekantoor. Graag help ik mijn geweldige collega’s, de mooie organisatie en mijzelf naar een hoger plan om dit bedrijf nog een stukje beter te laten functioneren dan dat het nu al doet.
Ferry van den Brink

Controller

Erik Jansen

Medewerker administratie

Rina Zielhuis

Salarisadministrateur

Heidi Daenen

Medewerker administratie

Mijn naam is Jeannette Cozijnsen en ik ben werkzaam bij Filippo Bouwmarkten als Management Assistente. Mijn baan bij Filippo is veelzijdig waardoor geen werkdag hetzelfde is. Hierdoor ga ik altijd met veel plezier naar mijn werk. Uiteraard komt dit mede door de leuke werksfeer die er bij Filippo Bouwmarkten is, zowel op kantoor dan wel met mijn collega’s van de bouwmarkten. 

Jeannette Cozijnsen

Management Assistente

onze bouwmarkten

Gamma

Neem contact met ons op

0341 - 800 400

info@filippo.nl